Dit ben ik

Dit ben ik

Ik ben geboren in 1972, in de Noordoostpolder. Sinds 1999 woon ik in Heerenveen.
In 1997 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ben ik gaan werken in een praktijk in Heerenveen.
In het werk ben ik me steeds meer gaan interesseren in de mens als geheel en in het verhaal achter de klacht. Dat heeft me ertoe gebracht om me te gaan specialiseren in de psychosomatiek, en in 2005 ben ik afgestudeerd als psychosomatisch fysiotherapeut.
In de afgelopen jaren heb ik steeds meer bijscholing gedaan en heb ik mijn kennis en vaardigheden verder verdiept en uitgebreid.
In 2012 heb ik zelf een burn-out gehad. In 2021/2022 heb ik opnieuw een half jaar niet kunnen werken, vanwege een lichamelijke ziekte. Dat zijn ervaringen die ik nu meeneem in mijn werk en die me sterker hebben gemaakt als mens en dus ook als therapeut.
Mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen die, om wat voor reden dan ook, zijn vastgelopen in zichzelf of in het leven.

Wat mij sterk maakt in mijn werk zijn mijn kracht om open te kunnen luisteren, zonder oordeel, mijn inlevingsvermogen, mijn compassie en de kunst om een veilige ruimte te creëren waarbinnen mensen zichzelf, hun patronen, hun emoties en hun gedachten durven ontdekken.

Bekende mensen die mij inspireren zijn o.a.: Brené Brown, Jon Kabat-Zinn, Byron Katie en Bert Hellinger. Daarnaast leer ik het meest van de mensen om mij heen: mijn ouders, mijn kinderen, mijn vrienden, mijn collega’s en de mensen met wie ik mag werken. De ander is de spiegel waarin wij onszelf kunnen ontdekken.

Marjolein Nepveu